Det svenska spelmonopolet

När det kommer till det svenska spelmonpolet är det många som vill se en förändring. Nu är det tal om att man istället ska införa en licens för att skapa en friare marknad och för att öppna upp för fler människor. 

10460340-isolated-chips-with-pathAtt spela spel är roligt och det är något man vill hålla fast vid. Men ändå har staten monopol när det kommer till den svenska spelmarknaden. Något som inte riktigt fungerar som det ska då allt fler väljer att söka lyckan och glädjen online samt att det inte alls rimmar i linje med EU:s regler för rörlighet. Detta har även lett till att EU-kommissionen valt att i EU-domstolen anmäla Sverige då statliga Svenska spel inte håller sig till reglerna. Nu ligger tankarna på att införa ett system med licenser för att företag ska få anordna spel inom Sverige. Något som många ser som positivt.

Allt fler söker sig online

Det här med att vi människor älskar att spela kommer vi aldrig att komma ifrån, speciellt inte nu när det bara blir enklare och enklare och även roligare och roligare. På nätet kan man spela allt från poker och casinospel till skraplotter online för att unna sig lite rolig tid och kanske även extra slantar. Vad man ska tänka på är att vara noga med att man spelar från en sajt som har sitt säte inom EU för att man inte ska behöva skatta för eventuella vinster. Sedan ska man alltid spela för att det är kul och aldrig för att vinna tillbaka förlorade pengar. Det är då som chanserna ökar till att man försätter sig i jobbiga situationer som det kan vara svårt att bryta. Men så länge det är kul är det bara att tuta och köra och om monopolet försvinner kommer vi kunna få njuta av allt fler spel.

Skrapar man triss online, behöver man ingen studio, men det kan vara roliga att se galna Triss-skrap