Poker VM online 2015

I dagarna avslutades Online-poker VM för i år och Mikael Thuritz stod snart som vinnare – med saftiga 1,6 miljoner kronor i prispengar.

online spel casinoTidigare har vi skrivit om hur nätpoker blir allt mer populärt, och det är nog inte så konstigt med tanke på vilka prispengar man kan vinna när man blir proffs. Och det är precis vad 30-årige Mikael Thuritz är ett tydligt exempel på. Utanför onlinepokervärlden är det få som vet vem han är, men inom onlinesfären är han ett namn att räkna med. Bara i fjol drog svensken hem hela 20 miljoner på olika online turneringar och inom spelet 8-game är han rankad som bäst i världen vilket inom alla geners av av pokerspel gör honom fjärde bäst i hela världen, skriver Aftonbladet som även var bland de första att rapportera om Thuritzs vinst nu under online-poker VM 2015.

Så vann Thuritz

När poker VM startade fanns totalt 56 spelare på plats framför sina skärmar och allt eftersom försvann dem en efter en och under dag två av turneringen återstod endast åtta spelare. Däribland fanns Mikael Thuritz under namnet ”ChaoRen160” som på sin väg mot prispallen knockade ner övriga fyra tills endast den ryske spelaren under namnet ”forhayley” återstod inför den slutgiltiga finalen. Väl där inleddes spelet med två förluster för Thuritz som sedan satte av mot seger och när bara en halvtimme i spelet gått hade Thuritz 18 000 marker samtidigt som ”forhayley” endast hade 2 000. Vinsten knep Thuritz när ”forhayley” gick all-in med ruter med tre och spader tre och Thuritz själv hade hjärter kung och hjärter dam – och floppen visade ruter två, spader fem och spader tio men när fjärde kortet spader kung visades tog Thuritz överhanden och segern stod klar när sista kortet blev ruter sju.

Inte bara vunnit online

Något som man ska veta om Mikael Thuritz är att han inte bara är en hejare på poker på nätet. Han har även tjänat in en ordentlig hacka vid liveturneringar också. Senaste nu i fjol vann han till exempel som totalt hela 1,7 miljoner kronor vid de fysiska spelborden. Så om man är pokerintresserad är verkligen namnet Thuritz ett namn man ska lägga på minnet – att han vann online-poker VM är förmodligen bara början och snart kommer han nog bli lika känd inom poker som Zlatan är inom fotboll!